Klankschaal massage

De klankschalen worden door de masseur op het lichaam geplaatst. Wanneer deze behoedzaam worden aangeslagen met een vilten klopper, werken de klanktrillingen bijzonder diep door in het lichaam. Zo ontstaat een innerlijke subtiele massage voor alle lichaamscellen. Men spreekt dan van een klankmassage. Het resultaat is een diepe ontspanning.

De Klankschalen zijn door masseur Jeroen tijdens zijn wandelingen in het Himalaya gebergte uitgekozen en op elkaar afgestemd. De werking van de klankschalen is eenvoudig en krachtig. Het luisteren naar deze klanken is op zich al een genot dat zorgt voor rust en ontspanning van het zenuwstelsel. Maar de diepere werking berust op de trillingen die de klankschalen produceren. Zoals een steentje dat in een vijver wordt gegooid, rimpelingen in het hele wateroppervlak kan veroorzaken, zo is ons lichaam ontvankelijk voor deze trillingen. Ons lichaam bestaat immers voor meer dan 70% uit water.

Klankschalen hebben een bijzondere werking. Wanneer je een klankschaal aanslaat, ontstaat een prachtige volle klank die rijk is aan boventonen. Deze klank bestaat niet alleen uit hoorbaar geluid, maar ook uit voelbare fijne klanktrillingen die diep door huidlagen, spierweefsels en orgaanweefsels heen kunnen resoneren. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk.

De masseur maakt vanuit zijn ervaring een keuze hoe de klankschalen ingezet kunnen worden tegen eventuele (chronische) klachten als rugpijn, nekpijn, hoofdpijn als gevolg van spanning of overbelasting van spieren. De klankmassage behandeling die hij geeft is specifiek op jou afgestemd.

Tijdens deze behandeling houd je gewoon je kleren aan. Alleen je schoenen doe je uit. Je ligt ontspannen. Met je ogen dicht. Verder hoef je niets anders te doen dan de heerlijke klanken te ondergaan. Na afloop kun je rustig even bijkomen met een kopje thee. Zorg ervoor dat je tenminste een uur van tevoren niets meer eet.