Shiatsu Massage

Shiatsu oftewel duimdruk-massage is een moderne therapeutische massagevorm afkomstig uit Japan en is gebaseerd op traditionele Chinese geneeswijzen. Tijdens een shiatsu massage lig je met makkelijke kleding aan op een comfortabel futon matras op de vloer. De massage therapeut behandeld de meridianen, dit zijn energiebanen die door het lichaam lopen, door met duimdruk te masseren. Er zijn 6 yin-meridianen en 6- yang meridianen die door je hele lichaam lopen. De therapeut volgt met zijn duimen deze meridianen en geeft daarbij duimdruk op specifieke acupressuur-punten. Acupressuur-punten zijn punten op het lichaam uit de Chinese acupunctuur traditie. Bij acupunctuur worden er naalden in deze punten geprikt, bij acupressuur wordt er dus zachte tot stevige duimdruk op deze acu-punten gegeven.

Shiatsu is een perfecte massagevorm bij situaties van stress om het zenuwstelsel te kalmeren. Ook bij bewegings-beperkingen van bijvoorbeeld: de nek, de schouder, een arm, of de onderrug behalen we vaak mooie vlotte resultaten. Tijdens je zwangerschap is shiatsu ook een geschikte behandelvorm, je ligt dan in een comfortabele stabiele zij-lig positie op de futon. Voor de laatste maanden van je zwangerschap gebruiken we ook bij shiatsu een comfortable massagetafel met een speciale uitsparing voor je zware buik. Geef bij zwangerschap altijd (op het boekingsformulier )door in welke week of maand je zwangerschap is want er zijn perioden tijdens je zwagerschap dat duimdruk-massage, of delen daarvan, niet geschikt zijn.

De shiatsu massage behandelingen worden gegeven door: Jeroen. Hij is natuurgeneeskundige therapeut met veel ervaring in diverse massagevormen: zoals massagetherapie, sport&ontspanningsmassage, thaise yoga massage & shiatsu, voet-reflexologie en watsu. Hij is enkele jaren hoofd-docent geweest aan de opleiding voor Thaise Yoga Massage in Nederland. Daarnaast heeft hij een grote interesse in de werking van medicinale kruiden en de invloed van kruiden en natuurlijke voeding op onze gezondheid en welzijn. Hij is een pionier op het gebied van het werken met clienten in de natuur waarbij hij elementen uit de natuurgeneeskunde, massage en lichaamswerk, kruidengeneeskunde, voedingsleer, sjamanisme en wandel & natuur-coaching combineert.